kerstmarkt in Nordhorn met kinderen

De kerstmarkt in Nordhorn, leuk voor het hele gezin!

De Duitse stad Nordhorn ligt dichtbij de Nederlandse grens ter hoogte van Oldenzaal. Van 27 november tot 30 december is er een traditionele kerstmarkt in Nordhorn. Gistermiddag ben ik daar met mijn dochter geweest en we hebben veel plezier gehad. Ik vertel jullie er alles over in dit blog, van draaimolens en curryworst tot unicorn crêpes..

Parkeren in Nordhorn centrum

Nordhorn is een stad waar je leuk kunt winkelen. Je hebt hier wat grotere winkels die we in Nederland ook kennen zoals de C&A, Intersport en Intertoys, maar ook Duitse winkelketens en kleine gezellige boetiekjes. Parkeren kun je overal rond het centrum en dit is op sommige plekken gratis en op sommige plekken voor een klein bedrag. Ik parkeerde de auto bij de Stadtring (Toom Baumarkt, Marktkauf..) en daar mag je de eerste 2 uur gratis parkeren. Je kunt er natuurlijk wat kleingeld ingooien als je langer wilt blijven of op tijd even weer terug om een nieuw gratis kaartje uit de automaat te halen.

draaimolen nordhorn
Dochterlief in de eerste draaimolen die we tegen kwamen.
Kerstmarkt Nordhorn Weihnachtsmarkt 2017
Later kwamen we er nog één tegen.

De kerstmarkt in het centrum van Nordhorn

De kerstmarkt is grotendeels in de Hauptstrasse (Hoofdstraat) van het centrum. Verder staat er hier en daar nog een houten kersthutje elders in het centrum. De winkelstraat is mooi versierd met lampjes en kerstbomen. De gezellige houten hutjes zijn afwisselend met eten, drinken en winkeltjes met over het algemeen handgemaakte producten.

Attracties en activiteiten voor kinderen

Mijn dochter zag al snel een draaimolen en stond te springen omdat ze erin wilde. Je koopt hiervoor een chip van €2,- en dag mag je een rondje mee. Als ouder bleef ik achter haar staan in de draaimolen en hoefde ik niets extra te betalen. Als je meer rondjes wil dan krijg je korting. Bijvoorbeeld 3 ritjes voor €5,-

Kerstmarkt Nordhorn kinderen
Dan mag je zomaar ineens in de stoel van de kerstman zitten..

Wat ook erg leuk is voor kinderen, is dat er een klein postkantoortje nagebouwd is waar kinderen hun brief aan de kerstman kunnen schrijven en hun brief meteen in de brievenbus kunnen doen. Dit staat naast de stand van de VVV.

Elke dag van 16.30 tot 17.30 kun je naar het Märchenwald (Sprookjesbos) waar de kinderen heen kunnen om een verhaaltje te horen. Bij het podium zijn dagelijks verschillende optredens en als je geluk hebt dan kom je de kerstman ook nog tegen.

eten
Duitse pommes met (belachelijk veel) mayo en een curryworst hoort erbij op de kerstmarkt.

Eten en drinken

Van lopen, kijken, shoppen en rondjes in de draaimolen krijg je natuurlijk honger. Wij kochten een patatje mayo en een curryworst. Het eten verzuipt in de saus maar het is best lekker! De Duitse mayo smaakt wel iets zuurder dan de Nederlandse die je gewend bent. Verder zijn er ook kraampjes waar je flammküchen, gebakken champignons, vis, wafels, glühwein, bier en fris kunt halen.

Het toppertje vond ik wel de kraam met crêpes. Hier stond een mega lange wachtrij en omdat we geen zin hadden om lang te wachten heb ik daar niets besteld. Maar je kon er crêpes halen met allerlei zoetigheid, met gesmolten Kinderbueno, marshmallows en weet ik veel allemaal wat. Geen wonder dat het daar zo druk was. Of wat dacht je van een Unicorn crêpe voor €4,-?

Nordhorn lichtjes kerst
De stad is mooi versierd.
Kerstmarkt snoepkraam
Voor mijn kinderen kocht ik hier een lebkuchen hartje met glazuur.

Wij hebben ons hier een middagje vermaakt. Op de kerstmarkt in Nordhorn zijn zo ongeveer 50 kraampjes. Volgend jaar gaan we naar de kerstmarkt in de dierentuin van Nordhorn, deze is nu al afgelopen helaas.

Ben jij al eens in Nordhorn of naar een Duitse kerstmarkt geweest?

Review Date
Reviewed Item
Kerstmarkt Nordhorn
Author Rating
41star1star1star1stargray

No Comments

Leave a Reply