oasis-park-fuerteventura

5 x de leukste uitjes met kinderen in Fuerteventura

Tijdens onze vakantie in Fuerteventura hebben wij leuke uitstapjes gemaakt. Zo zijn we bijvoorbeeld naar de dierentuin Oasis Park geweest, dat op het zuiden ligt van het eiland. Maar er is nog veel meer te doen met kinderen op Fuerteventura. Wij maakten een lijstje met de leukste uitjes voor jullie!

Eigenlijk was een week Fuerteventura voor ons te kort. Het was zo mooi en we hebben lang niet alles kunnen doen wat we graag wilden. We komen ook zeker nog eens terug. Mijn kinderen vonden de dierentuin het leukst om te zien. Ik ben benieuwd welk uitje jullie het leukst lijkt.

1. Dierentuin Oasis Park Fuerteventura

De dierentuin is 365 dagen per jaar geopend. Als je in een hotel verblijft dan liggen daar bij de receptie vaak kortingskaarten (hier hebben wij zelf ook gebruik van gemaakt, Oasis Park is géén goedkoop uitje) en ook rijden er speciale transferbussen op bepaalde plekken naar de dierentuin en weer terug. De dierentuin is opgedeeld in verschillende werelden en botanische tuinen. De dierentuin is best groot en je mag hier zeker een paar uur voor uit trekken. Er zijn meer dan 3000 dieren en 250 diersoorten te zien in deze dierentuin. Ook zijn er heel veel kamelen (waar je tegen extra betaling) ook op mag rijden. Wij vonden dat wel een beetje zielig met die warmte en de beestjes hadden er helemaal geen zin aan. Daarom hebben wij hier ook niet aan meegedaan. Ik kom hier later nog op terug in een aparte blog over Oasis Park.

2. Acua Water Park

Het Acua Water Park in Fuerteventura is het enige waterpark in Fuerteventura en ligt in het toeristische gedeelte van Corralejo aan het noorden van het eiland. 25.000 vierkante meter waterpret  met 14 attracties en glijbanen. Lekker om even af te koelen.

3. Glasbodemboot varen

Op Fuerteventura kun je hele hele boottripjes maken voor een paar uurtjes of een complete dag. Vanuit de haven in Corralejo kun je aan boord stappen van een Catamaran met een glasbodem. Kijk tijdens het varen naar beneden en ontdek allerlei verschillende mooie vissen.

fuerteventura-kust

4. Een dagje strand

Zoals ik in het vorige blog over het verblijf in hotel Oasis Village al melde, zijn de stranden in Fuerteventura heel divers. Van hele lichte zandstranden tot stranden met steen of vulkanisch zwartzand. El Cotillo is één van de mooiste stranden om met kinderen te bezoeken. Hier is het strand met witzand en zijn er prachtige baaien en rotsen aan de zijde waar je tegenaan kijkt. De zee is hier echt heel helder

fuerteventura-auto-huren

5. Een auto huren en touren over het eiland

Een hele dag op stap zien kinderen vaak niet zo zitten. Wel als je een auto huurt mét airco en een dagje gaat touren. Zo kom je echt op plekken waar je anders niet zou komen. Het eiland kent zoveel verschillende landschappen, baaien en zelfs een nationaal park. Wat wij ontdekt hebben tijdens een dag touren dat lezen jullie binnenkort.

Hebben jullie wel eens een auto gehuurd op vakantie?

Review Date
Reviewed Item
Fuerteventura Uitjes
Author Rating
41star1star1star1stargray

No Comments

Leave a Reply