Het Ritterspektakel in Aub

Gastblog geschreven door Lien van Footprints Around The World.

Reizen met kinderen.  Het is altijd een beetje zoeken.  Een weg vinden in leuke activiteiten.  We willen de kids de tijd van hun leven geven.  Maar graag zelf ook de tijd van ons leven hebben.  Geen kleutervakantie met alle dagen entertainment op kinderniveau.  Maar toch iets op hun maat, waarvan zij met volle teugen kunnen genieten.  Niet té avontuurlijk.  Maar toch actieve en bijzondere dingen ondernemen.  Het is soms balanceren op een slappe koord.  Een zoektocht naar de juiste activiteit.  Uitstapjes waar zowel je 3-en 5-jarige als wij zelf van kunnen genieten.

Steeds op zoek dus.  Zo ook op onze laatste vakantie, een roadtrip door Oost-Europa.

ritterspektakel aub dieburg lien

Niet ver van ons verblijf in Rothenburg ob der Tauber, Duitsland, wat overigens een heerlijke locatie is als je met 2 kleine ridderfanaten reist ), vond het ‘Ritterspektakel’ in Aub plaats.  Gedurende 1 weekend in juli wordt het kleine plaatsje Aub omgetoverd in een ridderdorp.  Een toevallig uitstapje.  Dat zijn vaak de leukste.  Het geluk zat ons mee.  Het ridderspektakel was fan-tas-tisch.  Ridders.  Zwaarden.  Paarden.  Eten.  Drinken.  Onze jongens hadden hun paradijsje gevonden.  En wij ook.  Geen flauw toneeltje waarbij paarden slechts een bijrol toegeschreven kregen.  Geen triest verkleedpartijtje.  Nop.  The real stuff.  Alsof we in een teletijdmachine gestapt waren.  Alles tot in de details uitgewerkt, zonder over the top te gaan.  Een knap aangekleed dorp met figuranten die geen rol spéélden, maar wáren.  Een mooi uitgewerkte paardenshow met een behoorlijke Wauw-factor.  Die laatste beperkte zich overigens niet alleen tot de paardenacts.  Ook bij de keuze van de acteurs was duidelijk ook aan de ouders gedacht.  Het oog wil ook wat.  Nietwaar?

Ritterspektakel kinderen Aub Lien

In Aub, niet ver van Rothenburg ob der Tauber hadden wij dus zo’n uitstapje gevonden.  Zo’n uitstapje dat klopt.  Op onze maat.  Spek voor onze bek.  De kids hadden de tijd van hun leven.  En wij ook.  Bijzonder en toch op kinderniveau.  Een topdagje waarmee we onze jaarlijkse vakantie afsloten.  Intussen begint het gewone leven weer op gang te komen en dromen wij alvast van een volgende trip… en van Allessandro en zijn riddermaatjes.

Ridderspektaken Aub Dieburg Lien

Ritterspektakel Aub Dieburg Lien

Wil je ook genieten van dit topweekend?  Hou deze website goed in de gaten!  Jaarlijks houden ze zowel in Aub als in Dieburg hun show.  Doen!

Review Date
Reviewed Item
Ritterspektakel Aub
Author Rating
41star1star1star1stargray

11 Comments

 • Reply Cassandra september 5, 2017 at 9:14 am

  Wat waren je jongens stoer geschminkt zeg! Volgens mij hebben jullie het ontzettend tof gehad! xx

 • Reply mirteblogt september 5, 2017 at 9:22 am

  Ziet er nice uit! Daar zou ik ook wel eens n dagje naar toe willen met m’n neefjes:)

 • Reply Nicole Orriëns september 5, 2017 at 9:23 am

  Een roadtrip door Oost-Europa! Wat een origineel idee; dat hoor je niet zo vaak. Dat ridderspektakel lijkt me superleuk.

 • Reply Fleur september 5, 2017 at 9:30 am

  Wat een leuk spektakel om de vakantie mee af te sluiten. Ik kan mij voorstellen dat ze hun ogen uitkeken daar

 • Reply Lotte september 5, 2017 at 10:11 am

  Wauw wat gaaf! ik heb de link gelijk even opgeslagen en opgeschreven als herinnering. Denk dat mijn mini dit helemaal geweldig zal vinden!

 • Reply MamaPlaneet september 5, 2017 at 11:49 am

  Dat beschrijf je heel mooi ‘bijzonder en toch op kinderniveau’. Echt gave foto’s. Nooit eerder van gehoord. Toen ik je foto’s op Instagram zag had ik zo iets van ‘wauw’.

 • Reply Blog En Beauty september 5, 2017 at 2:41 pm

  Dat ziet er stoer uit zeg. Ik hou je site zeker in de gaten.

 • Reply Lonneke september 5, 2017 at 4:24 pm

  Dit is toch leuk concept zeg zeker voor de jongens en mannen. Ik heb zoiets wel eens gezien op tv.

 • Reply Mieke | mieksmind september 5, 2017 at 11:03 pm

  ik denk dat dit voor de kids enorm leuk is maar zelf trekt het me totaal niet

 • Reply Claudia september 6, 2017 at 8:56 am

  Wat een mooie foto’s en wat waren de jongens super cool geschminkt! Ik heb de link even doorgeven aan mijn neef!

 • Reply Krystle/Batboy september 6, 2017 at 9:44 am

  Dat ziet er zo ontzettend gaaf uit!

 • Leave a Reply