dierentuin nordhorn

Tierpark Nordhorn bezoeken met kinderen, een leuke en goedkope dierentuin in Duitsland

Net over de grens in Duitsland zijn er veel leuke dierentuinen waar de entree vele malen goedkoper is dan de gemiddelde entreeprijs van een dierentuin in Nederland. Wij bezochten de dierentuin in Nordhorn en kochten meteen een jaarabonnement.

Voor de bewoners in de Grafschaft Bentheim en Twente is de dierentuin in Nordhorn een groot begrip. Bijna iedereen is er al wel eens geweest en als je in de buurt woont dan is een gezinsjaarkaart voor €82,- (prijs 2018) heel aantrekkelijk. Omdat het voor ons 20 minuten rijden is en je dit bedrag of meer al kwijt bent aan één dag dierentuin in Nederland kochten wij meteen een jaarkaart.

Een goedkoop dagje uit over de grens

Tierpark (Duits voor dierentuin) Nordhorn bestaat al sinds 1950 en is vandaag de dag nog steeds een populaire dierentuin, net over de grens bij Denekamp in Overijssel. Er leven ongeveer 1700 dieren van 100 soorten en de dierentuin heeft er net weer een groot stuk grond overgekocht om verder uit te breiden. De dierentuin is het hele jaar door geopend en er worden regelmatig leuke activiteiten voor het gezin georganiseerd.

Entree Dierentuin Nordhorn
Entree dierentuin Tierpark Nordhorn
bolderkar tierpark nordhorn
We huren een bolderkar voor €3,50

Onze ervaring met kinderen in dierentuin Nordhorn

Wij waren er drie jaar geleden voor het laatst geweest. Onze jaarkaart liep toen tot februari maar omdat ik toen net bevallen was besloten we om ons abonnement niet te verlengen. In die drie jaar tijd is er erg veel veranderd. Ze hebben er een groot grondstuk van een bedrijf bijgekocht zodat de dierentuin nog verder kan uitbreiden.

Je kunt de dierentuin niet met Gaia Zoo of Wildlands vergelijken maar daar is de prijs dan ook naar. Er zijn veel dieren die je in de kinderboerderij ook tegenkomt zoals alpaca’s, geiten, schapen, konijnen en ezels. Maar er zijn ook zebra’s, verschillende apen, toendra uilen, Europese wolven en zeehonden.

Vooral de zeehonden trokken bij onze kinderen de aandacht. Op de bordjes bij de dierenverblijven staat de informatie over de dieren zowel in het Duits als in het Nederlands. Als je tijd hebt is het erg leuk om een voederdemonstratie bij te wonen. Zo kennen de zeehonden een paar kleine trucjes en de verzorgers vertellen nog wat meer over de dieren.

tierpark nordhorn
Staat er opeens een Alpaca midden op het pad..
alpaca nordhorn
Dochterlief vind het een beetje eng en wil er snel voorbij..
kanarie
Kanarie’s komen heel dichtbij in het verblijf waar je naar binnen mag.

Speelplekken in de dierentuin

Kinderen moeten natuurlijk ook hun energie kwijt en daar hebben ze in de dierentuin goed aan gedacht. Er zijn meerdere speelplekken maar de grote buiten speelplaats, de speelplek met touwbruggen en de binnenspeeltuin (Max Abenteuerland) in het restaurant zijn favoriet!

Al vind ik de grote buitenspeeltuin in de zomer een beetje onoverzichtelijk als ik met onze drie kinderen ben. Dan kom ik echt ogen te kort als het druk is.

buitenspeeltuin dierentuin nordhorn
Grote buitenspeeltuin
touwbruggen dierentuin Nordhorn
Klimmen over touwbruggen.. spannend!
Max avonturenland dierentuin Nordhorn
Binnen speeltuin: Max Avonturenland

Praktische informatie

De dierentuin is elke dag geopend maar bij feestdagen zijn de openingstijden iets anders. De dierentuin Nordhorn is makkelijk te bereiken en staat met bordjes langs de weg aangegeven. Parkeren is gratis. Er zijn voldoende horeca gelegenheden in de dierentuin maar er zijn ook genoeg picknicktafels en bankjes waar je je eigen meegebrachte voedsel en drinken kunt benuttigen.

Kinderen van 0 t/m 3 jaar zijn gratis, kinderen van 4 t/m 16 jaar betalen € 5,50 en volwassenen betalen voor de entree €9,50. (Prijzen van 2018) Kijk voor meer informatie op de website van dierentuin Nordhorn.

Bezoekadres Heseperweg 110, 48531 Nordhorn

Meer uitstapjes in Nordhorn en omgeving? Bezoek ook de kerstmarkt in Nordhorn.

*Wij zijn hier op eigen initiatief met ons gezin heen geweest. Deze review  is niet gesponsord.
Review Date
Reviewed Item
Tierpark Nordhorn
Author Rating
51star1star1star1star1star

7 Comments

 • Reply Caroline januari 8, 2018 at 1:57 pm

  Wat ziet het er leuk uit! Wij wonen ook aan de Duitse grens en wonen vlakbij het Tierpark in Kleve. we moeten er nog een keer heen, daar zijn ook meer ‘kinderboerderijdieren’, maar veel meer geschikt voor kleintjes.

 • Reply Nicole Orriëns januari 8, 2018 at 3:05 pm

  Klinkt als een leuke dierentuin! En de prijzen vind ik heel prettig. Ook de speeltuintjes vind ik een groot pluspunt.

 • Reply Malou januari 8, 2018 at 7:19 pm

  Het is echt een leuke dierentuin, en de entreeprijzen zijn een stuk fijner dan in Nederland!

 • Reply Jeanet Veenstra Venema januari 10, 2018 at 7:48 am

  Wow wat een verschil qua prijzen met de dierentuin in Nederland! En wat ziet het er leuk uit!

 • Reply Astrid januari 10, 2018 at 1:16 pm

  Wat fijn ook zo’n binnenspeeltuin erbij 🙂

 • Reply Fleur januari 14, 2018 at 12:35 pm

  Altijd leuk een dagje naar de dierentuin! Mijn kinderen zijn er ook gek op

 • Reply Daniëlla januari 14, 2018 at 3:07 pm

  Klinkt als een leuke dierentuin! Wij wonen alleen heel ver van de Duitse grens af, dus wij zouden er een mini vakantie van korte maken om deze dierentuin te bezoeken.

 • Leave a Reply