Wildlands Adventure Zoo in Emmen

Deze zomer hebben wij tijdens een familie uitje, Wildlands Zoo in Emmen bezocht. Een vrij nieuwe dierentuin die in maart 2016 geopend is op de plaats waar eerst Noorder Dierentuin Emmen zat. Ik kan mij echter niet veel meer herinneren hoe het er in de oudere dierentuin uit zag maar één ding wat ik mij nog goed kon herinneren is er nog steeds, de vlindertuin.

De vlindertuin heeft bij vroeger als kind al veel indruk achtergelaten. Vlinders zijn zulke prachtige dieren. De vlindertuin is overdekt en staat vol planten waar die beestjes van houden. Als het niet al te druk is gaan de vlinders misschien op de schouder zitten of op je handen of voeten. Supertof! Maar nu ga ik jullie meer over Wildlands vertellen. Wildlands bestaat uit drie werelddelen, kijk je mee?

Nortica

Na het bestuderen van de plattegrond besloten we als eerst op expeditie naar Nortica te gaan. De wat koelere wereld met veel water, rotsen en een Poolstation. Direct na de zeeleeuwen en de pelsrobben bevind zich een attractie, de Artica 1. Dit is een 4D simulatie maar die hebben wij overgeslagen omdat de wachtrij enorm lang was en de kinderen ongeduldig waren. Al snel zagen we dat de laatste mensen naar binnen werden getrokken bij het Nortica Theater en sloten daarbij nog snel even aan. Hier zien we een onderzoekstation waar de zeeleeuwen en pelsrobben de onderzoekers graag een handje helpen. Ze kunnen geen 100 kunstjes zoals in het Dolfinarium maar het is een leuke show om te zien. Na de show liepen we verder door een pinguïn verblijf. De pinguïns komen als het rustig is heel dichtbij de mensen. Ook waren er ijsberen en de verblijven zagen er mooi uit.

Wildlands pinguïns - Kidsproof op reis
Heel dichtbij de pinguïns
Nortica Show - Wildlands - Kidsproof Op Reis
Nortica Show

Jungola

Het was al warm maar in de Jungola is het nog warmer! De Jungola is een grote overdekte jungle die je op verschillende manieren kunt ontdekken. Lopend, over hangbruggen of per boot over de Rimbula River. Dit was tevens het gebied waar we het langst bleven. De vlindertempel was erg mooi en bracht natuurlijk weer herinneringen op. Het blijft prachtig en er zijn bijzondere vlinders, ook hele grote van wel 20 cm breed. Ook zijn er tropische vogelsoorten, aapjes en olifanten.

Jungola - Wildlands - Vlindertuin - Kidsproof Op Reis
Prachtige vlinders in de overdekte vlindertuin
Jungola - Wildlands - Kidsproof Op Reis
De jeep is wel heel cool om in te klimmen
Jungola - Wildlands - Boot - Kidsproof Op Reis
De Jungola per bootje ontdekken

Serenga

Onze laatste expeditie ging naar de Serenga. Op safari in de Savanne! In dit gebied leven de giraffen, leeuwen, stokstaartjes, aapjes, geiten en kamelen. Ook in de Serenga kun je op verschillende manieren de leefgebieden ontdekken. Heel gaaf was het oude treinstel waar je doorheen kon lopen of een oude truck die een rondje reed. Ook kun je goud gaan zoeken in een goudmijn en is er een grote binnenspeeltuin. Genoeg te doen dus!

Serenga - Wildlands - Kidsproof Op Reis
Giraffen zijn wel heel indrukwekkend met hun lange nek
Serenga - Kinderboerderij - Wildlands - Kidsproof Op Reis
De geitjes mag je aaien
Serenga - Trein - Wildlands - Kidsproof Op Reis
Lopend door een oud treinstel naar de dieren kijken

Onze ervaring in Wildlands Zoo

Tot nu toe vinden wij dit de mooiste dierentuin in Nederland. We zijn natuurlijk nog niet in alle dierentuinen geweest en eigenlijk is Wildlands meer dan een dierentuin. De attracties en de speelplekken voor kinderen maken het extra leuk en aantrekkelijk. De dierentuin is erg goed en schoon onderhouden en overzichtelijk. Door het warme weer was het even zoeken naar de ijsberen, die houden namelijk niet zo van de hitte. De reuzenschildpad in de Serenga leek de weg een beetje kwijt te zijn. Dat vond ik zo zielig en hier hebben we ook een melding van gemaakt bij een vrijwilliger die aan het werk was. Dat beestje at de verf van de muur af. Wat ik verder jammer vond is dat er geen informatie over de dieren op bordjes stond maar hiervoor kun je een speciale Wildlands App op je telefoon zetten. Er is wel gratis wifi in de hele dierentuin.

Dat Wildlands een unieke ervaring is dat kan je wel zeggen. Er is veel aandacht besteed aan decor en dat maakt het nou juist weer net even anders dan de meeste andere dierentuinen. De dierentuin is overzichtelijk en goed in een dag te doen. Wij willen zeker nog wel eens terug komen. Let wel op dat het in de schoolvakanties en in de weekenden wel druk kan zijn bij de attracties.

Praktische informatie

Wildlands Adventure Zoo Emmen is het gehele jaar geopend behalve op oud en nieuw. De dierentuin ligt an de rand van het centrum en is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Er zijn voldoende parkeerplaatsen in de buurt waar je ongeveer 10 euro voor een dagkaart betaald. Er zijn voldoende horecagelegenheden in en om Wildlands maar je mag ook je eigen eten en drinken meenemen.

Bezoekadres Wildlands: Raadhuisplein 99, 7811 AP Emmen

*Wij zijn hier op eigen initiatief met de hele familie heen geweest. Deze post is niet gesponsord.

Bewaren

Bewaren

Review Date
Reviewed Item
Wildlands Emmen
Author Rating
51star1star1star1star1star

No Comments

Leave a Reply